Spara pengar på ditt bok köp med ett av våra rabattkods-erbjudanden

Här kommer tre tips på böcker att läsa under halloween. Så varför inte använda ett av våra erbjudanden hos CDON för att köpa en av dessa. Vira in dig i en varm filt i höstmörkret, tänd några levande ljus för att sätta stämningen och låt så din fantasi uppfyllas med all världens verkliga och overkliga läskigheter. För den som inte tål eller tycker om skräck då det inte passar alla men ändå vill ha det lite mysigt på den här högtiden så har vi i listan över skräck och rysare även tagit med en humorbok som trots komiken ändå kommer försätta dig i rätt stämning. För att få din rabatt behöver du ange koden cdon rabattkod 10 i kassan i cdon-butiken på nätet.

Handla den populära boken om Jurtjyrkogården av Stephen King

I jurtjyrkogården så får vi följer med när Louis Creed flyttar från storstaden Chicago till  småstadslivet i Ludlow där han fått anställning som läkare på Mains universitets sjukstuga. Han flyttar till den lilla staden Ludlow med sin fru Rachael, dotter Ellie och sonen Gage. De har också en familjekatt Church, namngiven efter Winston Churchill. Strax efter att ha flyttat in i sitt drömhus på den idylliska landsbygden får de besök av sin närmaste granne, en vänlig gammal man vid namn Jud Crandall som tar med familjen på en utflykt längs en stig som löper bakom deras hus till den plats som kallas jurtjyrkogården där barn och andra begravt sina husdjur. Louice och resten av hans familj kommer snart att tvingas lära sig att saknaden efter en persons bortgång inte är det värsta utan att döden kan ha mörkare konsekvenser än så.

Läs Stephen King till lägre pris med en rabattkod hos oss!

Detta är en av Stephen Kings bättre böcker, trots att den är något kortare än vanligt så är King mästare på att skapa trovärdiga karaktärer som får en att verkligen dras in i historien och man börjar verkligen bry sig om deras öden. handlingen i den här boken passar extra bra på halloween då den som sagt är kortare men framförallt handlar den om dödens mysterium och om längtan efter dem vi mist.

Missa inte en billig affär i Complete Stories and Poems av Edgar Allan Poe

Denna samling från makaberens mästare innehåller Poe’s skräck dikt “The Raven”, en halloween klassiker om en dyster mans bisarra möte med en “ebony bird”. Du kan också läsa hjärtstoppande skräckhistorier såsom “The Pit och the Pendulum,”, The black cat” samt “The Tell-tale Heart”. I den sistnämnda historien mördar den onämnda berättaren en gammal man helt enkelt för att” han hade ögon likt en rovfågels “. I Poes höstliga värld, verkar varje natt vara mörk och dyster och hans många berättelser speglar en morbid känsla som är skrämmande varje dag på året, särskilt på halloween.

Självklart kan du hitta en av Poe’s böcker med svensk översättning på CDON men då hans skrivspråk på engelska är så unikt och trollbindande så valde vi en bok på originalspråket fast Edgar Allan Poe är ryslig vilket språk du än väljer att läsa hans verk på.

 

Häxkonster av Terry Pratchett

I det lilla landet Lancre som består mestadels av bergstoppar, djupa raviner och mörka skogar finns ett gammalt svajigt slott där en mörk natt Verence, landets kung mördas av den förrädiska hertigen Felmet då “han självfallet skulle bli en bättre härskare”, åtminstone tycker han själv det och kanske hans fru nu kommer sluta gnälla på honom om att bli mer än enbart en ynka hertig. Samtidigt räddas kungens nyfödda son av en tjänare som lämnas över till landets tre häxor, för ingen kan vara säkrare än i en häxas händer speciellt om häxan heter Mormor Vädervax Lancre’s mest beryktade och kanske världens mest välkända och skickliga häxa. Om så bara för hennes oförklarligt förmåga att handskas med människor som inte kan vara annat än magi då hon tycks kunna läsa tankar men egentligen är det mest en bred kännedom om det mänskliga psyket “eller är det så enkelt?”. De andra två häxorna är Nanny Ogg “ en dam som trots sin höga ålder och tre döda makar fortfarande tycker att män är mycket spännande och vars aptit på livets alla njutningar aldrig tycks mättas speciellt inte om spriten och maten är gratis. Fast den mest potenta alkoholen är den hon bränner själv men matlagning och städning får alla hennes söners fruar sköta då hon har alldeles för många åtaganden att utföra som t.ex. hjälpa till vid förlossningar eller njuta av en pipa tobak. Slutligen så den yngsta av dessa häxor Magrat Vitlök som tycker att dom äldre kollegorna inte använder sig av äkta magi och att häxkonst borde vara mer än att enbart hjälpa till när ett djur eller människobarn ska födas eller att det behövs mer för att bota någon än att enbart ge dem ett placebo. Magrat’s modärna ideer om häxkonst är dock något som dom andra två häxorna bestämt är överens om inte är riktig häxkonst även om de annars inte är överens om mycket. Denna grupp med tre viljestarka kvinnor fattar det kloka beslutet att det bästa för kungens sons säkerhet vore att lämna landet och överlämnar så barnet till ett resande teatersällskap. Landet börjar dock bli mycket irriterat över den nye härskarens inkompetens och behandling av invånarna. Så för att rädda alla måste nu häxorna sakta ned tiden i Lancre så tronarvingen hinner bli myndig och få möjligheten att återta sitt kungarike, problemet är bara att han inte vill bli kung.

Terry Pratchett är en författare som får oss att se världen genom en skrattspegel där perspektiven vridits till så att vi kan finna nya intressanta vinklar på mänsklighetens natur, våra normer och förutfattade meningar. Denna bok är inte enbart en kärleksfull parodi på Shakespeare’s Hamlet utan även en humoristisk fantasybok och vridning av de klassiska sagorna.

Så då skräck inte passar allas smak och ålder så valde vi här att ta med en bok full av skratt och romantik men som ändå håller sig till halloween temat då handlingen är full av häxor, mord,spöken och död.